Home >
Paddestoelen blijven het best op een constante temperatuur tussen de 2 en 6 graden. Voor de meeste mensen betekent dit de koelkast. Bedenk dat paddestoelen geuren en smaken van eventuele gerechten die in de koelkast bewaard worden snel kunnen opnemen. Bewaar daarom etenskliekjes boven in de koelkast en de paddestoelen onder in.
Bewaar de paddestoelen in een papierenzak of in een theedoek. Ook als je champignons uit de supermarkt in huis hebt gehaald bevrijdt ze uit het plastic en doe ze in een papiertje. Paddestoelen willen graag ‘adem halen’ en een beetje van hun vocht afstaan. Het plastic zorgt ervoor dat het vocht niet weg kan maar in de verpakking blijft en zo weer op de paddestoelen terecht komt, waardoor de houdbaarheid wordt verkort.
Met name gekweekte paddenstoelen, maar ook een groot deel van de wilde paddenstoelen, zijn bij een goede kwaliteit in een papierenzakje in de koelkast een week te bewaren.
www.paddestoelenkeuken.nl