• Home
  • Bewaartips
  • Schoonmaaktips
  • Kooktips
  • Recepten
  • Waar te koop?
  • Contact
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Nagerechten

Home > Recepten > Hoofdgerechten >

Wilde-Paddestoelensoufflé (v)
(voor 4 personen)

Een soufflé moet nooit te droog zijn; hij is het lekkerst als hij goudbruin is, maar nog enigszins vloeibaar in het midden.

Ingrediënten:

150 gram verse boleten of 10 gram (½ kopje) gedroogde porcini, cèpes
1,5 dl warme slagroom
1 teen knoflook, fijngehakt
20 gram (1½ eetlepel) boter
15 gram (2 eetlepels) bloem
2 eierdooiers
3 eiwitten
snufje nootmuskaat (vers geraspt)
snufje piment
zout

  1. Knip gedroogde paddestoelen in kleine stukjes, snijd verse in plakjes. Roer deze door de room met de knoflook erin. Laat het mengsel een halfuur staan tot de gedroogde paddestoelen zacht zijn.
  2. Smelt de boter in een sauspan en roer er op een laag vuur de bloem doorheen; laat deze niet verkleuren.
  3. Voeg er beetje voor beetje het paddestoelen/roommengsel bij, al roerend, tot de massa een gladde, dikke saus is geworden.
  4. Roer er, van het vuur af, de eierdooiers doorheen.
  5. Klop de eiwitten tot ze stijf zijn en roer ze voorzichtig door de saus.
  6. Stort het mengsel in een beboterde soufflé-vorm of schaal en zet het 12-15 minuten in een voorverwarmde oven (200 graden).

Terug naar boven

www.paddestoelenkeuken.nl