• Home
  • Bewaartips
  • Schoonmaaktips
  • Kooktips
  • Recepten
  • Waar te koop?
  • Contact
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Nagerechten

Home > Recepten > Hoofdgerechten >

Aubergine met cèpes (v)
(4 personen)

Over het wel of niet zouten en laten uitlekken van aubergines is al heel wat gedebatteerd. Als je het niet doet, nemen ze meestal veel meer olie op en is de kooktijd langer.

Ingrediënten:

4 kopjes aubergine, in blokjes gesneden
500 gram eekhoorntjesbrood of andere boleten of duinvoetjes
3 tenen knoflook, gehakt
1 kopje uien, gehakt
1 kopje groene paprika, gehakt
2 eetlepel olijfolie
2 eetlepel boter
1 kopje marsala
1 laurierblad
1 theelepel basilicum (gedroogd)
1 theelepel zout
peper, vers gemalen
¼ kopje tomatenpuree
1 kopje geraspte Parmezaanse kaas
¼ kopje gehakte peterselie
2 middelgrote tomaten, ontveld en in stukjes gesneden

  1. Verhit olijfolie en boter in een grote koekenpan. Fruit hierin de ui met het zout en laurierblad tot de ui glazig is geworden.
  2. Voeg aubergine toe, roer alles goed door elkaar en laat het mengsel 10 minuten zonder deksel stoven.
  3. Voeg de paddestoelen en de rest van de kruiden toe, behalve de peterselie. Dan de tomaten en de tomatenpuree en paprika. Roer goed en laat het mengsel 10 minuten zachtjes stoven. Roer af en toe.
  4. Giet de marsala erbij en strooi de peterselie erin. Doe een deksel op de pan en laat de massa stoven tot de aubergine gaar is.
  5. Roer er vlak voor het opdienen de Parmezaanse kaas door.

Lekker bij pasta of rijst.

Terug naar boven

www.paddestoelenkeuken.nl