Home > Recepten > Hoofdgerechten >
Aubergine met cèpes (v)
(4 personen)
Over het wel of niet zouten en laten uitlekken van aubergines is al heel wat gedebatteerd. Als je het niet doet, nemen ze meestal veel meer olie op en is de kooktijd langer.
Ingrediënten:
4 kopjes aubergine, in blokjes gesneden
500 gram eekhoorntjesbrood of andere boleten of duinvoetjes
3 tenen knoflook, gehakt
1 kopje uien, gehakt
1 kopje groene paprika, gehakt
2 eetlepel olijfolie
2 eetlepel boter
1 kopje marsala
1 laurierblad
1 theelepel basilicum (gedroogd)
1 theelepel zout
peper, vers gemalen
¼ kopje tomatenpuree
1 kopje geraspte Parmezaanse kaas
¼ kopje gehakte peterselie
2 middelgrote tomaten, ontveld en in stukjes gesneden
Lekker bij pasta of rijst.
www.paddestoelenkeuken.nl