Home > Recepten > Voorgerechten >
Soep shii-take
(4 personen)
Ingrediënten:
1 liter gevogeltebouillon
65 gram geschaafde amandelen
150 gram shii-take
1 dl slagroom
1 dl crème fraîche
10 gram fijngesneden bieslook
1 à 2 tenen knoflook
Laat de amandelen in een koekenpan met teflonbodem lichtbruin worden. Doe de amandel en het fijngesneden teentje knoflook in de bouillon en laat het 10 minuten zachtjes koken. Voeg de slagroom en de crème fraîche toe en kook de bouillon tot 3/4 van het volume in. Pureer dit mengsel met een staafmixer. Snijd 4 shii-take-paddestoelen in dunne plakjes en bak deze krokant in olie van 180 graden. Snijd de rest van de paddestoelen in plakjes en laat ze 5 minuten in de hete soep trekken. Breng de soep op smaak met peper en zout. Schep de soep in voorverwarmde borden en garneer met de krokante paddestoelen en fijngesneden bieslook.
www.paddestoelenkeuken.nl