• Home
  • Bewaartips
  • Schoonmaaktips
  • Kooktips
  • Recepten
  • Waar te koop?
  • Contact
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Nagerechten

Home > Recepten > Voorgerechten >

Paddestoelenkoekjes (v)
(4 personen)

Voor 12-15 koekjes. Een lekker hapje vooraf, of bij de borrel.

Ingrediënten:

4 middelgrote boleten
2 kopjes patentbloem
1 theelepel zout
1 eetlepel bakpoeder
5 eetlepel boter
2/3 kopje melk

  1. Zeef de bloem met het zout en de bakpoeder in een schaal.
  2. Snijd de boter er in stukjes bij en meng deze door de bloem met behulp van twee messen, tot het een rul mengsel is.
  3. Rasp de paddestoelen boven de schaal en roer met een vork.
  4. Voeg de melk toe en roer opnieuw. Kneed het deeg in de schaal.
  5. Spreid het deeg op een met bloem bestrooide plank uit tot een plak van ongeveer een centimeter dik. Steek er met een rond dekseltje of vormpje koekjes uit.
  6. Leg de koekjes op een beboterde bakplaat en bak ze in de oven tot ze bruin zijn (ongeveer een kwartier).

Alternatieve paddestoel (ca. 200 gram): champignon, pied de mouton, duinvoetje of nameco.

Terug naar boven

www.paddestoelenkeuken.nl