• Home
  • Bewaartips
  • Schoonmaaktips
  • Kooktips
  • Recepten
  • Waar te koop?
  • Contact
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Nagerechten

Home > Recepten > Hoofdgerechten >

Gesmoorde aardappelen met cèpes uit de Périgord
(4 personen)

Dit gerecht heeft typische Dordogne-trekjes.
Eigenlijk moet je eenden- of ganzenvet gebruiken, dus wie nog een pot uit Frankrijk meegebracht op de plank heeft staan kan zich te buiten gaan.

Ingrediënten:

1½ pond aardappelen
½ pond boleten, verse of ingemaakte
flinke klodder eenden- of ganzenvet
2 grote tenen knoflook, gehakt
½ kopje gehakte peterselie
zout,peper

  1. Snijd de aardappelen in dunne plakjes.
  2. Verhit het vet in een stevige koekenpan waar ook een deksel bij hoort en bak de aardappelen eerst op hoog vuur aan. Schep ze af en toe om.
  3. Bestrooi de aardappelen als ze kleur beginnen te krijgen met zout en peper en met de peterselie en knoflook.
  4. Doe het deksel op de pan en zet het vuur laag. Keer de aardappelen om de 10 minuten. Afhankelijk van de aardappelsoort zijn ze in een half uur à drie kwartier gaar.
  5. Bak de boleten even aan in een aparte koekenpan en schep ze door de aardappelen.
  6. Laat de ingrediënten nog 10 minuten samen smoren.

Terug naar boven

www.paddestoelenkeuken.nl