• Home
  • Bewaartips
  • Schoonmaaktips
  • Kooktips
  • Recepten
  • Waar te koop?
  • Contact
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Nagerechten

Home > Recepten > Hoofdgerechten >

Puree van pastinaak met paddestoelen (v)
(4 personen)

Ingrediënten:

500 gram pastinaken
½ bekertje crème fraîche
zout, peper, pimentpoeder
200 gram paddestoelen (nameco, duinvoetjes, cantharellen, pied de mouton of trompette de mort)
boter
scheutje cognac, armagnac of marc

  1. Schil de pastinaken met een dunschiller, snijd ze in stukjes en kook ze gaar in water met zout (ongeveer 10 minuten).
  2. Pureer ze samen met de crème fraîche en de peper, piment en zout in de keukenmachine tot een mooie, gladde puree.
  3. Snijd de paddestoelen in stukjes en bak ze in een beetje boter tot ze geslonken zijn en het vocht bijna geheel is verdampt.
  4. Verwarm de drank boven het gas in een soeplepel, zet de vlam erin en giet de vloeistof over de paddestoelen. Schud de pan en laat het vocht snel inkoken.
  5. Roer de paddestoelen door de pastinaakpuree en dien het gerecht warm op.

Terug naar boven

www.paddestoelenkeuken.nl