• Home
  • Bewaartips
  • Schoonmaaktips
  • Kooktips
  • Recepten
  • Waar te koop?
  • Contact
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Nagerechten

Home > Recepten > Hoofdgerechten >

Paddestoelenrisotto
(4 personen)

Ingrediënten:

3 kopjes bouillon
plukje saffraan
4 eetlepels boter
1 eetlepel olijfolie
250 gram verse boleten, of ongeveer 25 g gedroogde
1 kopje Arborio-rijst
zout, peper
2 eetlepels gehakte peterselie
½ kopje vers geraspte Parmezaanse kaas

Deze zalige manier van rijst koken noopt tot experimenteren met allerlei soorten paddestoelen, maar deze versie, Risotto alla porcini, is klassiek.

  1. Breng de bouillon met de saffraan aan de kook. Neem de pan van het gas.
  2. Verhit de boter en olie in een pan met dikke bodem en sauteer de paddestoelen een paar minuten op middelhoog vuur.
  3. Voeg de rijst toe en roerbak deze tot hij goudbruin is.
  4. Giet hierbij de bouillon, per kopje tegelijk.
    Houd het geheel aan de sudder en roer af en toe tot de bouillon door de rijst is opgenomen. Giet er dan weer bouillon bij en herhaal tot de rijst gaar en romig is.
  5. Roer de kaas erdoorheen, de peterselie, en eventueel nog wat zout en peper.
  6. Dien het gerecht meteen op, eventueel vergezeld van extra kaas.

Deze risotto biedt legio mogelijkheden tot verfijning, onder andere door er aspergepunten (groene, voor de kleur), geraspte rauwe courgette, rode of groene paprika aan toe te voegen.

Terug naar boven

www.paddestoelenkeuken.nl