• Home
  • Bewaartips
  • Schoonmaaktips
  • Kooktips
  • Recepten
  • Waar te koop?
  • Contact
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Nagerechten

Home > Recepten > Hoofdgerechten >

Pasta met gedroogde en verse paddestoelen
(4 personen)

Het voordeel van pasta is dat je snel een heerlijke hap hebt bereid. De puristen onder ons zorgen voor vers van het blok geraspte Parmezaanse kaas en versieren het eindresultaat met dito schaafsel (dat lukt heel goed met een dunschiller).

Ingrediënten:

25 gram gedroogde boleten
3½ dl (1½ kopje) droge witte wijn
2 eetlepels, olijfolie
3 sjalotten, fijngehakt
3 grote tenen knoflook, fijngehakt
400 gram verse paddestoelen
1½ dl slagroom
2 theelepels, sojasaus (of ketjap asin)
vers gemalen Parmezaanse kaas
vers gemalen zwarte peper
250 gram papardelle of tagliatelle

  1. Laat de gedroogde paddestoelen een kwartier weken in de wijn. Laat ze uitlekken en bewaar het vocht.
  2. Fruit de sjalotten en de knoflook een paar minuten op een laag vuur in olijfolie.
  3. Snijd de verse paddestoelen in plakjes en voeg ze samen met de gewelde boleten toe aan de ui in de pan. Laat ze 5 minuten doorbakken.
  4. Zet het vuur wat hoger en schenk de room en het welnat in de pan. Laat het vocht 5 minuten inkoken.
  5. Neem de pan van het vuur en roer er ¼ kopje Parmezaanse kaas doorheen; daarna de sojasaus en de peper. Proef even en voeg desgewenst meer sojasaus en peper toe. (Zout is niet nodig vanwege de sojasaus.)
  6. Kook de pasta beetgaar, laat hem uitlekken en roer hem voorzichtig door de pan met de saus. Stel de smaak zo nodig bij.

Terug naar boven

www.paddestoelenkeuken.nl