• Home
  • Bewaartips
  • Schoonmaaktips
  • Kooktips
  • Recepten
  • Waar te koop?
  • Contact
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Nagerechten

Home > Recepten > Hoofdgerechten >

Herfstforel
(4 personen)

Ingrediënten:

1 forel per persoon
1½ pond verse spinazie
300 gram cantharellen
1 klein stukje vet spek
4 eetlepels crème fraîche
sap van 1 citroen
300 gram kastanjes
zout, peper
2 sjalotjes
2 eetlepels boter
½ l melk

  1. Laat de kastanjes (ingekerfd) 10 minuten in water met zout koken en verwijder de schil. Kook ze vervolgens nog eens 10 minuten in de melk.
  2. Blancheer intussen de spinazie; laat deze uitlekken in een vergiet.
  3. Bak de cantharellen in een beetje boter met het vette spek en de sjalotjes tot het kooknat verdampt is. Bestrooi ze met zout en peper.
  4. Besprenkel de forellen met citroensap en bak ze aan beide kanten bruin in de boter. Laat ze niet helemaal gaar worden.
  5. Hak de kastanjes, de spinazie en de cantharellen fijn en roer ze door elkaar.
  6. Leg de helft van deze farce op de bodem van een beboterde ovenschaal. Leg daarop de vissen en bedek die met de rest van het spinazie-kastanjemengsel.
  7. Leg er wat klontjes boter bovenop en zet de schaal in een voorverwarmde oven (250 graden). Na ongeveer 20 minuten is de vis gaar.
  8. Garneer eventueel met schijfjes citroen.

Terug naar boven

www.paddestoelenkeuken.nl