• Home
  • Bewaartips
  • Schoonmaaktips
  • Kooktips
  • Recepten
  • Waar te koop?
  • Contact
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Nagerechten

Home > Recepten > Hoofdgerechten >

Cantharellen in gembersaus (v)
(4 personen)

Ingrediënten:

5 eetlepels zonnebloemolie
1¼ kopje ui, gehakt
3 eetlepels verse geraspte gemberwortel
2 tenen knoflook, gehakt
¼ theelepel cayennepeper
1 pond nieuwe aardappeltjes, eventueel voorgekookt
1 pond cantharellen
zout, peper
1 of 2 theelepels komijnzaad
1½ theelepel citroensap
verse koriander, gehakt

  1. Verhit de olie in een wok of grote koekenpan en bak de ui tot hij een goudbruin kleurtje heeft.
  2. Voeg de gember, knoflook en cayenne toe en roerbak een minuut.
  3. Voeg de aardappels toe en wentel ze goed in de olie rond; doe dan de paddestoelen erbij. Doe het deksel op de pan en laat het geheel 15 minuten zachtjes bakken.
  4. Rooster de komijnzaadjes eventjes in een aparte pan op een hoog vuur, zonder vet, en strooi ze over de aardappels en cantharellen.
  5. Sprenkel vlak voor het opdienen de koriander en het citroensap over het gerecht.

Terug naar boven

www.paddestoelenkeuken.nl