• Home
  • Bewaartips
  • Schoonmaaktips
  • Kooktips
  • Recepten
  • Waar te koop?
  • Contact
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Nagerechten

Home > Recepten > Hoofdgerechten >

Asperges met morieljesaus (v)
(4 personen)

Dit recept combineert twee seizoengenoten in één schotel om je vingers bij af te likken.

Ingrediënten:

250 gram morieljes (25 g gedroogde)
2 eetlepels boter
1 eetlepel citroensap
zout, witte peper
3 bosjes groene asperges
½ kopje crème fraîche
2 theelepels sherry
half bosje peterselie

  1. Was de morieljes goed en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  2. Sauteer de paddestoelen in de boter met het citroensap, een paar lepels water, en zout en peper. Doe een deksel op de pan en laat de paddestoelen een minuut of tien stoven. Schud ze af en toe, zodat ze niet aan de bodem gaan plakken.
  3. Breek de houterige uiteinden van de asperges af en kook ze gaar in een pan water met zout. (De kooktijd hangt af van de dikte, maar 5 minuten is meestal genoeg, want ze zijn op hun lekkerst als ze beetgaar zijn.)
  4. Laat ze uitlekken op een theedoek en schik ze op een warme schaal.
  5. Roer de crème fraîche en de sherry bij de morieljes en laat het vocht even inkoken.
  6. Giet de saus over de asperges en strooi er peterselie over.

Terug naar boven

www.paddestoelenkeuken.nl