• Home
  • Bewaartips
  • Schoonmaaktips
  • Kooktips
  • Recepten
  • Waar te koop?
  • Contact
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Nagerechten

Home > Recepten > Voorgerechten >

Kippenleverpaté met morielje
(4 personen)

Een paté van kippenlevertjes is heel gemakkelijk te maken en kan bijna onmiddellijk worden gegeten, al is hij na een dag of twee op z'n best. Haal hem een uurtje van tevoren uit de koelkast om de smeerbaarheid te vergroten.

Ingrediënten:

250 gram kippenlevers
ruim 100 gram boter
1 ui, gehakt
2 tenen knoflook, gehakt
100 gram morieljes
1 eetlepel rode port of cognac
zout, peper, tijm, rozemarijn, laurier, jeneverbessen

  1. Snijd de spiertjes van de levertjes. Bak ze een minuut of vijf aan in de boter, samen met de kruiden; ze moeten nog een beetje roze blijven van binnen. Haal de levertjes uit de pan.
  2. Doe de ui en knoflook in dezelfde boter en fruit ze tot ze zacht zijn.
  3. Doe de paddestoelen erbij en bak ze 5 minuten op een middelhoog vuur. Haal ze uit de pan en voeg ze bij de levertjes.
  4. Smelt zo nodig nog een beetje boter in de pan en giet de drank erbij. Schraap goed en giet het vocht bij de levers en paddestoelen.
  5. Pureer het mengsel in de keukenmachine en giet het in een potje of schaaltje. Versier het met laurierblaadjes en jeneverbessen.

Terug naar boven

www.paddestoelenkeuken.nl