• Home
  • Bewaartips
  • Schoonmaaktips
  • Kooktips
  • Recepten
  • Waar te koop?
  • Contact
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Nagerechten

Home > Recepten > Hoofdgerechten >

Kalfsvlees met morieljes uit Toscane
(6 personen)

Dit is een verrukkelijk, deftig gerecht, vooral als het opgediend wordt op verse, kort geblancheerde spinazie.

Ingrediënten:

3 eetlepels boter
3 eetlepels olijfolie
3 sjalotjes, ruw gehakt
450 gram morieljes (of 45 gram gedroogde)
1 kilo kalfslappen, in dobbelsteentjes gesneden
2 eetlepels bloem
3 eetlepels tomatenpuree
2 eetlepels kalfs- of kippenbouillon
1/3 kopje droge witte wijn
zout, vers gemalen zwarte peper
1 eetlepel cognac (of grappa)
fijngehakte peterselie of salie

  1. Verhit de boter en de olijfolie in een braadpan. Fruit de sjalotjes tot ze zacht zijn. Voeg de goed schoongemaakte morieljes erbij en laat ze 5 minuten zachtjes bakken.
  2. Haal sjalotten en paddestoelen met een schuimspaan uit de pan en zet ze apart.
  3. Rol het vlees door de bloem en bak het op middelmatig vuur lichtbruin in dezelfde braadpan. Voeg zo nodig meer boter en olie toe.
  4. Roer intussen de tomatenpuree door de bouillon.
  5. Als het vlees rondom bruin is, voeg dan ui en paddestoelen toe.
  6. Giet de wijn in de pan, schraap de aanbakseIs goed los en laat het vocht even inkoken.
  7. Bestrooi het mengsel met zout en peper, en roer er de bouillon met puree doorheen. Zet het vuur laag en laat het geheel zachtjes stoven tot het vlees gaar is (ongeveer 40 minuten).

Terug naar boven

www.paddestoelenkeuken.nl