• Home
  • Bewaartips
  • Schoonmaaktips
  • Kooktips
  • Recepten
  • Waar te koop?
  • Contact
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Nagerechten

Home > Recepten > Hoofdgerechten >

Zwamontbijt
(hoeveelheden per persoon)

Een recept voor mensen die 's morgens stevig kunnen eten en de tijd hebben of willen nemen om een warm ontbijt klaar te maken.

Ingrediënten:

1 jonge reuzenbovist / 100 gram cantharellen of duinvoetjes
2 of 4 plakjes bacon of spek
1 ei
50 gram bloem
geroosterde broodkruimels
zout, peper

  1. Maak je eigen paneermeel door een oud stokbrood te verkruimelen en de kruimels even te roosteren in pan of oven.
  2. Maak een beslag door het ei met een beetje water los te kloppen en de bloem, het zout en de peper erdoor te mengen. Laat dit mengsel een kwartiertje staan, zodat de bloem kan zwellen.
  3. Snijd de bovist in plakken. Doop deze eerst in beslag en daarna in broodkruimels.
  4. Bak het spek uit in een koekenpan en laat het uitlekken op keukenpapier.
  5. Bak de bovist in het spekvet tot de plakken mooi goudbruin zijn.

Eet er ook eens een gegrilde tomaat bij, zoals ze in Engeland bijna altijd bij het ontbijt serveren.

Terug naar boven

www.paddestoelenkeuken.nl