• Home
  • Bewaartips
  • Schoonmaaktips
  • Kooktips
  • Recepten
  • Waar te koop?
  • Contact
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Nagerechten

Home > Recepten > Hoofdgerechten >

Visfilet met paarse schijnridder
(4 personen)

Gebruik voor dit recept kabeljauw of schol. De paarse schijnridder gaat heel goed samen met vis.

Ingrediënten:

500 gram paarse schijnridders
50 gram (3½ eetlepel) boter
1 eetlepel bloem
500 gram visfilet
2 tenen knoflook
1 kopje room
peterselie, zout, peper, dille
2 eierdooiers

  1. Bak de visfilets in olie of boter en leg ze in een ingevette ovenschaal.
  2. Smelt boter in een koekenpan. Bak de paddestoelen snel tot ze lichtbruin zijn.
  3. Roer er op een laag vuur bloem door en laat ongeveer 1 minuut doorbakken.
  4. Roer de knoflook, de room en de kruiden erdoor en laat deze 3 minuten intrekken.
  5. Bedek de visfilets met de paddestoelensaus en giet de losgeklopte eierdooiers erbij.
  6. Zet de schaal in een voorverwarmde oven (200 graden) of onder de grill tot het gerecht is doorgewarmd en licht gegratineerd.

Alternatieve paddestoel: oesterzwam.

Terug naar boven

www.paddestoelenkeuken.nl