• Home
  • Bewaartips
  • Schoonmaaktips
  • Kooktips
  • Recepten
  • Waar te koop?
  • Contact
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Nagerechten

Home > Recepten > Hoofdgerechten >

Pasta met cantharellen
(2 personen)

Tegen het einde van het voorjaar, aan het begin van de zomer begin ik al te watertanden: de cantharellen komen eraan! Een van mijn favoriete cantharellenrecepten is een hele simpele, maar altijd lekker.

Ingrediënten:

250 gram verse pasta
300 gram cantharellen
halve bos peterselie
kleine ui, gesnipperd
fijngesneden teentje knoflook
roomboter om in te bakken
olijfolie eventueel vermengd met een kleine theelepel truffelolie
peper en zout
hele flinke eetlepel crème fraîche

  1. Knoflook en ui in roomboter fruiten, schoongemaakte cantharellen erbij en een kleine 10 minuten bakken.
  2. Water voor de pasta koken, pasta erin en enkele minuten later afgieten, beetje olijfolie door de pasta.
  3. Peper en zout op de paddestoelen en de crème fraîche toevoegen.
  4. Peterselie fijnsnijden en aan de paddestoelen toevoegen.

Heerlijk met een avondzonnetje, dan proef je de zomer in de cantharellen nog beter!

Terug naar boven

www.paddestoelenkeuken.nl