• Home
  • Bewaartips
  • Schoonmaaktips
  • Kooktips
  • Recepten
  • Waar te koop?
  • Contact
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Nagerechten

Home > Recepten > Voorgerechten >

Romige soep van aardperen en porcini (eekhoorntjesbrood)
(6 personen)

Ingrediënten:

20 gram gedroogd eekhoorntjesbrood
200 gram vers eekhoorntjesbrood
1x het wit van de prei, fijngesneden
3 fijngesneden sjalotten
2 laurierblaadjes
halve bos fijngesneden bladpeterselie
1,5 kg aardperen (topinambour) geschild en in stukjes
3 aardappelen geschild en in stukjes
100 gram parmezaanschaafsel of geraspt
1,5 liter bouillon
3 eetlepels crème fraîche
2x een plakje roomboter (om in te bakken)
peper en zout
scheutje olijfolie

  1. Laat de gedroogde paddestoelen 20 minuten wellen in lauwwarm water.
  2. Bak de prei en de sjalotten in de roomboter.
  3. Laurier en peterselie toevoegen. Peper en zout toevoegen.
  4. Aardperen en aardappelen, bouillon en de gewelde paddestoelen met welvocht toevoegen.
  5. Breng het geheel aan de kook, vuur laag en laten pruttelen (25 minuten).
  6. Verwijder de laurierblaadjes en pureer de rest tot een glad soepje.
  7. Crème fraîche toevoegen.
  8. Snij de verse paddestoelen in plakjes en bak ze in boter.
  9. Soep in de kommen, gebakken porcini verdelen en bestrooien met wat parmezaan.

Je kunt er met zes personen van eten, maar bedenk dat de soep morgen nog lekkerder is!

Terug naar boven

www.paddestoelenkeuken.nl