• Home
  • Bewaartips
  • Schoonmaaktips
  • Kooktips
  • Recepten
  • Waar te koop?
  • Contact
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Nagerechten

Home > Recepten > Voorgerechten >

Gebruik aardewerken schaaltjes die op het gas kunnen. De meeste mensen hebben vier pitten op het fornuis, dus zet een schaaltje op elke pit. Houd het gas aan de lage kant; anders verbrandt de knoflook en wordt hij bitter. Wie niet in het bezit is van zulke schaaltjes kan de soep in één schaal of pan koken, maar het is dan moeilijker om de eieren heel op ieders bord uit te serveren.

Spaanse knoflooksoep met weidekringzwammen (mousseron)
(4 personen)

Ingrediënten:

1 liter bouillon
4 eetlepels olijfolie
10 dikke tenen knoflook
200 gram weidekringzwammen
zout, peper, paprikapoeder
1 ei per persoon

  1. Verhit een eetlepel olijfolie in elk schaaltje en sauteer al roerend de gepelde maar heel gelaten tenen knoflook 5 minuten.
  2. Strooi er een flinke theelepel paprikapoeder bij en bak er dan de paddestoeltjes in.
  3. Giet er al roerend de bouillon bij en laat het soepje een minuut of tien zachtjes koken.
  4. Voor degenen die de knoflook niet heel willen eten is nu het moment gekomen om de tenen eruit te vissen; de hardcore liefhebbers laten ze er gewoon in.
  5. Breek vlak voor etenstijd een ei in elk schaaltje en laat het een paar minuten pocheren, tot in elk geval het eiwit is gestold.

Alternatieve paddestoel: smakelijke melkzwam, fluweelpootje.

Terug naar boven

www.paddestoelenkeuken.nl