• Home
  • Bewaartips
  • Schoonmaaktips
  • Kooktips
  • Recepten
  • Waar te koop?
  • Contact
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Nagerechten

Home > Recepten > Hoofdgerechten >

Gratin van pastinaken en paarse schijnridders (v)
(4 personen)

Ingrediënten:

1 kilo pastinaken, in plakjes gesneden
125 gram boter
250 gram paarse schijnridders
150 ml room
zout, peper, nootmuskaat
2 eetlepels paneermeel
2 eetlepels Parmezaanse kaas, geraspt

  1. Kook de pastinaken in ruim water met zout tot ze bijna gaar zijn.
  2. Laat ze uitlekken en doe ze terug in de pan, met de helft van de boter. Stoof ze op een laag vuur tot ze helemaal gaar zijn.
  3. Sauteer de paddestoelen in een koekenpan in de rest van de boter. Roer de room, het zout, de peper en de nootmuskaat erdoor.
  4. Leg de pastinaken in een licht ingevette ovenschaal en schenk de paddestoelensaus eroverheen.
  5. Strooi er paneermeel en Parmezaanse kaas over. Zet de schaal onder de grill of hoog in een hete oven (350 graden) tot de schotel mooi bruin is geworden.

Terug naar boven

www.paddestoelenkeuken.nl